Banana Garden & Orange Garden

Anläggningen är del av Utopia III som tillhör de största byggnadsprojekten i Alanya samt är konstruerat av bolaget bakom OBASARAY IV vilket borgar för toppkvalité. Under åren 2007-2011 etablerades här fyra stycken komplex där Lemon Garden är minst och blev klar först varpå sedan Banana Garden samt Orange Garden byggdes. Samtliga fick sina namn från fruktträden man planterat i respektive trädgård förutom Panorama Garden, det fjärde/sista komplexet som var avsett att bli ståtligast av alla.

Under projektets gång bestämde man sig dock för att slå ihop Banana Garden samt Orange Garden till ett gemensamt komplex som med sina dubbla faciliteter, massiva trädgård samt goda geografiska läge blev helt unikt. Banana Garden/Orange Garden är idag enligt många den bästa semesteranläggningen i hela Alanya och ett utav få i denna storlek där samtliga lägenheter blivit sålda inom bara 1 år från färdigställandet.

Beläget i den äldre stadsdelen Cikcilli med nära till berg & natur, mysiga restauranger samt resursfulla köpcentrum. Även om turistlivet är nog så påtagligt inom komplexet behöver man bara korsa gatan för att känna av det traditionella livet i Alanya. Färskt bröd säljs direkt av bagaren bara ett stenkast bort och lördagens lokala torgmarknad (bazar) går precis utanför anläggningen. Kött/fisk har slaktaren/handlaren mittemot.

Om Medelhavet och dess finkorniga badstrand Keykubat (Östra stranden) lockar så är det inom promenadavstånd men är man bekväm av sig så finns det gratis strand-service via buss som hämtar (under högsäsong) ifrån komplexet på förmiddag samt tillbaka på eftermiddagen. Vill man in till den ”pulserande” stadskärnan så är det fullt gångbart men lokalbussar går vid stora vägen några hundra meter bort om man nu inte vill nyttja strand-servicen och sedan promenera den korta biten från stranden.

För dig som uppskattar sol, bad och nöjen på din semester så finns dock det mesta att tillgå direkt inne på anläggningen. Trots att gårdarna numer är sammanslagna så skiljer de sig fortfarande en aning åt där Banana Garden exempelvis har ett lugnare poolområde gentemot Orange Garden som har pool-baren i direkt anslutning till sin.

Vid Banana Garden/Orange Garden finns möjlighet att nyttja:

 • En jättestor, härlig fruktträdgård med fina ornament.
 • 2st stora utomhus-pooler med avskilda barn-pooler.*
 • 2st jacuzzi i anslutning till utomhus-pool*.
 • 2st väl tilltagna grillplatser.
 • 2st lekparker för de mindre barnen.
 • 2st vattenrutschbanor i anslutning till utomhus-pool.
 • 2st inomhuspooler (varav 1 uppvärmd) med avskilda barnpooler.**
 • 1st jacuzzi i anslutning till inomhus-pool**.
 • 2st bastu av ”finsk modell”.
 • 2st ångbastu.
 • 2st turkiska bad (Hamam).
 • Pool Bar/Café med enklare servering.
 • Professionell tvagning, tvätt samt massage (mot separat avgift).
 • Vaktmästare/Säkerhetsvakt på plats 24h/dygn.
 • Strand-Service (gratis buss) till ”Beach No. 6” (Keykubat).***

För den lite mer sportinriktade/aktive finns även:

 • Kombinerad Tennis/Basketplan.
 • Fotbollsplan med konstgräs.
 • 2st Gym/Fitnesslokaler.
 • Biljard & bordtennis.
Periodvis anordnar även personalen vid komplexet lite festligheter för de som önskar deltaga vilka ofta innebär god mat, trevligt sällskap och underhållning till låg kostnad.

Detta är en av få anläggningar i denna storlek med påtaglig känsla av lyx så tätt inpå stadskärnan med gångavstånd till det mesta. Här finns något för ”alla” oavsett ålder eller intresse och med en uppvärmd inomhuspool/jacuzzi samt diverse bastuvarianter är detta också ett perfekt tillflyktsmål undan en mörk, snöig och kall vinter i Norden.

 

*  töms/fylls i mellansäsong (höst/vår) enligt väderlek och är tömd i lågsäsong.
** töms/fylls i mellansäsong (höst/vår) enligt väderlek och är tömd i högsäsong.
*** avgår dagligen (under högsäsong) utanför komplexet kl. 10:25, retur kl. 17:00.

Tillgängliga Hyresobjekt i Komplexet

Lägenhet #13 (3 r.o.k, 6 personer)

Avstånd utifrån Komplexet

Stranden (Keykubat): ~950 meter.

Alanyum: ~750 meter.
Kipa: ~350 meter.
Metro: ~1250 meter.

Oba Centrum: ~1500 meter.
Alanya Centrum: ~2300 meter.

Antalya Flygplats: ~120 kilometer.
Gazipaşa Flygplats: ~40 kilometer.

Övrigt

Internet:
Vid relax-områdena (ej i lägenheten) finns tillgång till en trådlös uppkoppling som duger för e-post/surfning men kan stundtals upplevas långsamt/instabilt. Vi kan inte lämna någon garanti på dessa uppkopplingar men är de mot förmodan obrukbara så är det även lätt att hitta ett internet-café i Alanya.

Generator:
Överbelastat elnät med strömavbrott är vanligt i Turkiet. Orange Garden har dock egen generator som aktiveras vid längre avbrott.

Parkering:
Har ni med egen bil eller hyrbil så finns det gott om parkeringsplatser på området.

Facebook