Obasaray IV

Obasaray IV (Palatset vid Oba) är ett modernt och väldigt fint lägenhets-komplex i bästa geografiska läge med perfekt utgångspunkt för allt. Anläggningen ligger precis vid största gallerian i Alanya (ALANYUM) vilket gör att shoppingbehoven tillfredsställs utan någon större ansträngning. Som alternativ finns matjätten KIPA och grossisten METRO vilka båda ligger inom gångavstånd. Den otroligt fina strandremsan Keykubat (Östra stranden) med sitt klarblåa medelhav är också inom någon minuts promenad.

Alanya Centrums avstånd utgör heller inget hinder för en runda till fots men då stadsbussarna passerar just utanför komplexet är det givetvis bekvämare att istället bara vinka in en av dem, eller ställa sig vid hållplatsen. Det går naturligtvis även lika bra att tillkalla en taxi och på anläggningens grind finns en särskild box för detta. Nattlivet i Alanya Centrum är svårslaget men Oba Centrum är också ett lättillgängligt alternativ när man önskar besöka bazarer (marknader), restauranger samt butiker.

För det dagliga behovet av sol, bad och nöjen finns det dock ingen större anledning att lämna komplexet då det mesta finns inne på området och trots all rörelse och liv som pågår utanför anläggningen så är det förvånansvärt lugnt på själva innergården. Det faktum att anläggningen är inhägnad ger utöver säkerheten fördelen att barn kan släppas fria att utforska området på egen hand utan att man behöver oroa sig.

För er med egen bil/hyrbil finns ett par parkeringsplatser inne på området och skulle det mot förmodan vara fullt så finns fler parkeringsmöjligheter utanför anläggningen.

Vid Obasaray IV får Ni möjlighet att nyttja:

  • En underbar trädgård med fina ornament.
  • Rejäl Grillplats.
  • Lekpark för barnen.
  • Jättestor härlig pool samt avskild barnpool.*
  • Vattenrutschbana för stora som små.
  • ”Finsk” Bastu.
  • Vaktmästare/Säkerhetsvakt på plats 24h/dygn.

För den sportintresserade/aktiva finns dessutom:

  • Kombinerad Tennisbana & Basketplan.
  • Gym- & fitnesslokal.
  • Biljard & bordtennis.

Det fantastiska läget på denna anläggning är anmärkningsvärt då lyxiga komplex som detta har tendens att hamna på svårtillgängliga områden utanför stadsgränsen. Man har även valt att hålla nere en aning på det totala antalet lägenheter jämfört med konkurrenterna vilket höjer mysfaktorn samt ger möjlighet till en större del privatliv.

Byggherren bakom Obasaray IV har uppfört flertalet liknande och även mer kända anläggningar (exempelvis Panorama, Lemon, Orange/Banana-Garden & Olive City) men hyllades under sommaren (2010) med en prisutdelning av kommunen för just denna som då hade utsetts till Alanyas finaste lägenhetskomplex. Att det är en unik anläggning märks på det faktum att många (uppskattningsvis 60%) av lägenheterna ägs av året-runt-boende, välbärgade turkar och ej turister vilket annars är standard.

* Pool töms/fylls i mellansäsong (höst/vår) enligt väderlek och är tömd i lågsäsong.

Tillgängliga Hyresobjekt i Komplexet

Lägenhet #5 (3 r.o.k, 6 personer)

Avstånd utifrån Komplexet

Stranden (Keykubat): ~600 meter.

Alanyum: ~50 meter.
Kipa: ~650 meter.
Metro: ~550 meter.

Oba Centrum: ~650 meter.
Alanya Centrum: ~2700 meter.

Antalya Flygplats: ~120 kilometer.
Gazipaşa Flygplats: ~40 kilometer.

Övrigt

Internet:
Vid poolområde samt relax-avdelningen (ej i lägenheten) har ni tillgång till en trådlös uppkoppling. Utmärkt för e-post/surfning men kan stundtals vara långsamt/instabilt.

Ett öppet, trådlöst nät finns även i Alanyums restaurang-avdelning (3:e våningen) som besökare får använda. Vi lämnar ingen garanti på dessa uppkopplingar men är de mot förmodan obrukbara så är det även lätt att hitta ett internet-café i Alanya.

Generator:
Strömavbrott p.g.a överbelastat elnät är ett problem i Turkiet om än dock inte så stort i Alanya. Obasaray IV har en egen generator som aktiveras vid längre avbrott.

Facebook